Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés eclair torta recept

Csokoládés eclair torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta:

    • 1 dl tej
    • 50 ml víz
    • 1 ek cukor
    • 1/2 kk só
    • 6 dkg vaj
    • 6,5 dkg finomliszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 12 dkg lágy vaj vagy margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 2 db 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

    A tejet a vízzel, cukorral, sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzászórjuk a kakaós lisztet és addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától.

    Ezután áttesszük egy keverőtálba és egy kézi mixerrel egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

    A masszát a formákba simítjuk és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha nincs két egyforma formánk, akkor külün-külön kell megsütni.

    A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd hozzákeverjük a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a pudingot.

    4. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, elkenjük rajta a krémet és befedjük a másik lappal. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá