Csokoládés eclair torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:

  • 1 dl tej
  • 50 ml víz
  • 1 ek cukor
  • 1/2 kk só
  • 6 dkg vaj
  • 6,5 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 tojás

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg lágy vaj vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 2 db 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A tejet a vízzel, cukorral, sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzászórjuk a kakaós lisztet és addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától.

Ezután áttesszük egy keverőtálba és egy kézi mixerrel egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

A masszát a formákba simítjuk és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha nincs két egyforma formánk, akkor külün-külön kell megsütni.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd hozzákeverjük a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a pudingot.

4. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, elkenjük rajta a krémet és befedjük a másik lappal. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.