Fordított almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Az almás részhez:

  • 2 közepes alma
  • 5 g olvasztott margarin
  • 50 g barna cukor
  • 1/2 csomag almás aütemény fűszermix
  • 1 tk reszelt citromhéj

A tésztához:

  • 178 g all purpose gluténmentes liszt
  • 2 tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 kk só
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 95 ml natúr joghurt
  • 140 g cukor
  • 90 g puha margarin

Elkészítése:

Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibéleljük, majd tollecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.

A kivajazott tortaforma alját megszórjuk a barna cukorral, a fűszermixel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.

A puha margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.

A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt (tűpróbáig készre sütjük), majd kínáló tányérra borítjuk.