Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csokoládétorta recept

Diós csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 15 dkg darált dió
    • 18 dkg porcukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 18 dkg étcsokoládé
    • 7,5 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Csokoládékrém:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 ek holland kakaópor (púpozott)
    • 3 ek rum
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Csokoládé ganache:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 1 tk vaj

    Elkészítése:

    Először gőzfürdő fölött olvasszunk fel 6 dkg étcsokoládét, majd hagyjuk visszahűlni mielőtt a cukros-tojáshoz csorgatnánk.

    Tegyünk a keverőtálba 6 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, 2 egész tojást, majd keverjük jó habosra.

    Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a visszahűtött, olvasztott csokoládét és keverjük tovább 1-2 percig.

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.

    Egy 22 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    A másik két tésztalapot is hasonlóképpen keverjük, majd süssük meg.

    A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott puha vajat és keverjük habosra.

    Ezután egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, majd a rumot is.

    Végül adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára a krémet. Ezután 2-3 evőkanálnyit tegyünk félre, majd a maradék krémmel töltsük meg a lapokat.

    Az egyik tésztalapot helyezzük tálcára, majd egyenletesen kenjük meg a krém felével. Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, tenyérrel egy kicsit nyomjuk le, majd kenjük rá a maradék krémet. Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, tenyérrel kicsit nyomjuk le, majd vékonyan kenjük le a félretett krémmel.

    Ezután tegyük be a tortát a hűtőbe (vagy hideg helyre), hogy a krém kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Egy tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük ki.

    Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd csorgassuk rá a visszahűtött csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Tipp:

    Természetesen egyszerre is kikeverhetjük a tésztát, majd egy 26 cm-es tortaformában süssük meg. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel három egyforma tortalappá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá