Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé torta recept

Csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 9 tojás
    • 27 dkg cukor
    • 24 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 1,5 evőkanál víz
    • 1,5 evőkanál olaj
    • 1,5 teáskanál sütőpor

    Krém:

    • 8 egész tojás
    • 35 dkg kristálycukor
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 40 dkg étcsokoládé (legalább 52% os)
    • 40 dkg vaj

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

    3 tojást szétválasztunk. A fehérjéket 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, fél ek vizet és fél ek olajat.

    8 dkg liszthez hozzáadunk 1 dkg kakaóport és fél tk sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan.

    A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a lapról a papírt.

    A maradék hozzávalókból másik két lapot sütünk és azokat is kihűtjük.

    Krém:

    Egy fém keverőtálba tesszük az egész tojásokat, cukrot és átszitált kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.

    Egy lábasba felteszünk vizet melegedni. A csokoládét összetörjük.

    Ha forr a víz, ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben addig melegítjük a krémet, míg sűrűsödni kezd (nem szabad nagy lángon készíteni és ott hagyni, mert különben összekpja a tojást).

    Ekkor levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben még kb 5 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük.

    A puha vajat kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a csokoládés krémhez (fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a vaj és a krém, különben csomós lesz).

    A lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből, majd ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek