Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ballagási torta gluténmentesen recept

Ballagási torta gluténmentesen
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
18 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Nagyobb piskóta 29*23 cm-es tepsiben (2 lapot sütünk a hozzávalókból):

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g gyümölcscukor (vagy 240 g kristálycukor)
    • 200 g rizsliszt
    • 60 g cukrozatlan kakaópor

    Kisebb piskóta 31*20 cm-es tepsiben:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
    • 120 g rizsliszt

    Rigó Jancsi krém:

    • 600 ml habtejszín
    • 3-4 púpozott ek kakaópor
    • 300 ml habtejszín a két torta bevonásához a fondant alá

    Tejszínes-kókuszos krém:

    • 1 cs tejszín ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • édesítő ízlés szerint
    • 3-4 ek kókuszreszelék
    • 2 ek tejszínhab

    Fondant:

    • 1 ek étkezési zselatin
    • 6 ek víz
    • 1 ek margarin
    • 2 ek méz
    • kb 1 kg porcukor (amennyit felvesz)
    • ételfesték

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá felvertem. A sárgájákat a maradék cukorral habosra kevertem. A kettőt óvatosan összekevertem, majd beleforgattam az átszitált, kakaóporral elkevert lisztet. A tepsi aljára sütőpapírt tettem és belesimítottam a tésztát, 170 fokon megsütöttem.

    A kisebb piskótát is ugyanígy készítettem, csak kakaópor nélkül.

    Miután kihűltek a két kakaósat vízszintesen kettévágtam, így lett 4 lapom. A simát elfeleztem és a két darabot is vízszintesen kettévágtam, ebből is lett 4 lap.

    A csokis krémhez a habtejszínt felvertem, amikor már kemény volt hozzákevertem az átszitált kakaóport és az édesítőszert.

    A pudingport az édesítővel és a tejjel elkészítettem a zacskón lévő recept alapján és még melegen belekevertem a kókuszt. Miután kihűlt hozzáadtam a tejszínhabot is és jól kikevertem.

    A kakaós lapokat a Rigó Jancsi krémmel megtöltöttem, 3 részre osztva, majd bevontam az egészet tejszínhabbal. A sima piskótát a kókuszos krémmel ugyanígy megtöltöttem és azt is bekentem tejszínhabbal.

    A fondanthoz a porcukrot átszitáltam és 80 dkg-ot egy tálba tettem. A vízben elkevertem a zselatint és vízgőz fölött felforrósítottam, majd belekevertem a mézet és a margarint. Amikor teljesen elolvadt, a porcukor közepébe öntöttem. Kanállal kevertem bele a porcukrot,amikor már nem tudtam keverni kézzel gyúrtam tovább. A maradék porcukrot addig adagoltam hozzá, amíg már nem ragadt és ételszínezékkel színeztem. Folpackba csavartam és 1 napot szobahőmérsékleten pihentettem.

    Másnap átgyúrtam,ha kemény margarinos kézzel gyúrjuk át, majd ízlés szerint bevonjuk és díszítjük a torát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá