Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás charlotte gluténmentesen recept

Áfonyás charlotte gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A piskótatekercshez:

    • 2*4 db “M”-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2*4 ek eritrit
    • 2*4 ek rizsliszt

    Piskótatekercs töltéséhez:

    • baracklekvár

    A torta töltelékéhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 ek tejföl
    • 15 dkg eritrit
    • fél liter habtejszín
    • 45 dkg friss áfonya
    • 1 csomag zselatin (20g)
    • fél dl szörp vagy víz

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.

    Ugyanígy járunk el a másik rúd piskótatekerccsel is, ha légkeveréses sütőnk van, egyszerre is készülhetnek!

    A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű gömbölyű fenekű tálba rendezzük, amit előzőleg folpackkal kibéleltünk, úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd a sütit.

    A túrót robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel és a tejföllel. A habtejszínt is felverjük. A zselatint kevés vízben vagy szörpben felmelegítjük (nem forraljuk).

    Egy nagyobb tálban a habot és krémes állagú túrót összekeverjük, lassan hozzácsurgatjuk a zselatint is (én ekkor kb 5 evőkanálnyi krémet kivettem a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát is.

    A piskótatekercsekkel bélelt edénybe kanalazzuk a krémet, a tetejét a félretett tekercsekkel zárjuk. Egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és a maradék krémmel díszítjük. Én ezt pár csepp kék ételfestékkel színeztem.

    Tipp:

    Bármilyen más bogyós gyümölcsből készülhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá