Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta gluténmentesen recept

Dobos torta gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg cukor
    • 60 dkg rizsliszt
    • 6 csipetnyi szódabikarbóna
    • 6 csipetnyi só

    Krém:

    • 35 dkg cukor
    • 3 ek holland kakaópor
    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg margarin

    A karamellhez:

    • 15 dkg porcukor
    • 2-3 ek víz
    • 1 tk ecet
    • 2 tk margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból 6 db piskótát sütünk, piskótánként: 2 tojásból, 4 dkg cukorból, 5 dkg rizslisztből, csipetnyi sóval és szódabikarbónával.

    A lisztet szitáljuk át, melybe teszünk csipetnyi szódabikarbónát. A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. Akkor jó, ha a cukor feloldódik és a krém kifehéredik. Az átszitált lisztet fokozatosan keverjük a tojáskrémbe.

    A tojásfehérjét, csipet sóval verjük kemény habbá. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, keverjük a krémhez. Egy 24 cm formát, kibélelek sütőpapírral, beleöntjük a piskóta tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt, készre sütjük.

    Ha készen vagyunk a piskótákkal, hozzáfoghatunk a krém elkészítéséhez!

    A krémet szeretem legalább 1 nappal előre elkészíteni, mert finomabb és jobban összeáll!

    A cukrot, kakaót és az egész tojásokat gőz fölött addig főzzük, míg a cukor el nem olvad és az egész krém jól össze áll. Ezután teljesen kihűtjük, majd ezt követően hozzákeverjük a vajat, amit legalább 10-15 percig robotgéppel jól kikeverünk.

    A karamellhez a cukrot simára keverjük a vízzel, majd hozzákeverjük az ecetet és a margarint. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett világos színűre karamellizáljuk.

    Kiválasztunk egy tortalapot (a legszebbet), majd a forró karamellt ráöntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a még meleg karamellen, késsel bejelöljük a tortacikkeket, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megkeményedni (a kést margarinnal vékonyan kenjük meg, akkor nem fog ráragadni a karamell).

    A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, végül pedig ráhelyezzük a karamelles tortalapot. Ízlés szerint a torta oldalán a krémet, még megszórhatjuk darált dióval,vagy kókusszal is.

    Ezután hűvös helyre tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyen tudjuk majd szeletelni. Tálalás előtt éles késsel, a jelölések mentén felszeleteljük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá