Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo torta gluténmentesen recept

Oreo torta gluténmentesen
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 15 dkg rizsliszt
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • fél cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg nyírfaporcukor
    • 15 dkg tejföl
    • 1 dl étolaj
    • 1,5 dl főzött feketekávé

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 15 dkg nyírfaporcukor
    • 1 ek vanília ízű GM pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor (nyírfa)
    • 50 dkg mascarpone
    • 4 dl habtejszín
    • 10 gramm zselatin
    • 1 dl víz
    • 15 db GM Oreo keksz

    A bevonathoz:

    • 10 dkg GM étcsoki
    • 1 ek étolaj

    A tetejére:

    • a félretett felvert tejszínhab
    • GM Oreo keksz vagy csoki darabkák

    Elkészítése:

    A rizslisztet keverjük össze a kakaóporral és a sütőporral. A nyírfaporcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá kanalanként a tejfölt, majd csorgassuk hozzá az étolajat és a kávét is. Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, majd keverjük simára.

    A szögletes tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.

    Előmelegített 160 fokos, légkeveréses sütőben 40 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk!

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd egy sütőpapírra fordítsuk rá úgy, hogy a teteje legyen alul, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a GM kekszet tördeljük apró darabokra és tegyük félre.

    A mascarponét keverjük habosra 5 dkg nyírfaporcukorral, majd tegyük félre.

    A tejszínt verjük fel kemény habbá.

    A tojássárgákat keverjük simára 10 dkg nyírfaporcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl tejjel. A maradék tejet forraljuk fel majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojássárgás keveréket. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, a tűzről levéve bele-belekeverve hagyjuk kihűlni.

    Amikor a főzött krém kihűlt, adjuk hozzá a kikevert mascarponéhez, majd keverjük habosra.

    1 dl vizet melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, még teljesen feloldódik.

    Az előzőleg kemény habbá vert tejszínből pár kanálnyit tegyünk félre a díszítéshez, a többit fakanállal óvatosan keverjük hozzá a krémhez. Ezután a kihűlt zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd keverjük simára.

    A teljesen kihűlt tésztát vágjuk vízszintesen ketté, majd az egyik lapot helyezzük vissza a tortaformába. Ezután egyenletesen kenjük rá a krém 1/3-át, majd szórjuk meg az apró darabokra tördelt keksz felével.

    Ezután egyenletesen kenjük rá a maradék krém felét és szórjuk meg a maradék keksszel. Végül egyenletesen kenjük rá a maradék krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és kissé nyomkodjuk le.

    A csokit vízgőz felett olvasszuk fel az egy evőkanál étolajjal és vonjuk be a torta tetejét.

    Tegyük hűtőbe pár órára (vagy egy éjszakára).

    A hűtőből kivéve a félretett habbal díszítsük. Díszíthetjük továbbá GM Oreo keksszel, csokival is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá