Oreo torta gluténmentesen

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Oreo torta gluténmentesen

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 15 dkg rizsliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 25 dkg nyírfaporcukor
  • 15 dkg tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 dl főzött feketekávé

A krémhez:

  • 4 tojássárga
  • 15 dkg nyírfaporcukor
  • 1 ek vanília ízű GM pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor (nyírfa)
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 10 gramm zselatin
  • 1 dl víz
  • 15 db GM Oreo keksz

A bevonathoz:

  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 ek étolaj

A tetejére:

  • a félretett felvert tejszínhab
  • GM Oreo keksz vagy csoki darabkák

Elkészítése:

A rizslisztet keverjük össze a kakaóporral és a sütőporral. A nyírfaporcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá kanalanként a tejfölt, majd csorgassuk hozzá az étolajat és a kávét is. Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, majd keverjük simára.

A szögletes tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.

Előmelegített 160 fokos, légkeveréses sütőben 40 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk!

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd egy sütőpapírra fordítsuk rá úgy, hogy a teteje legyen alul, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a GM kekszet tördeljük apró darabokra és tegyük félre.

A mascarponét keverjük habosra 5 dkg nyírfaporcukorral, majd tegyük félre.

A tejszínt verjük fel kemény habbá.

A tojássárgákat keverjük simára 10 dkg nyírfaporcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl tejjel. A maradék tejet forraljuk fel majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojássárgás keveréket. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, a tűzről levéve bele-belekeverve hagyjuk kihűlni.

Amikor a főzött krém kihűlt, adjuk hozzá a kikevert mascarponéhez, majd keverjük habosra.

1 dl vizet melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, még teljesen feloldódik.

Az előzőleg kemény habbá vert tejszínből pár kanálnyit tegyünk félre a díszítéshez, a többit fakanállal óvatosan keverjük hozzá a krémhez. Ezután a kihűlt zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd keverjük simára.

A teljesen kihűlt tésztát vágjuk vízszintesen ketté, majd az egyik lapot helyezzük vissza a tortaformába. Ezután egyenletesen kenjük rá a krém 1/3-át, majd szórjuk meg az apró darabokra tördelt keksz felével.

Ezután egyenletesen kenjük rá a maradék krém felét és szórjuk meg a maradék keksszel. Végül egyenletesen kenjük rá a maradék krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és kissé nyomkodjuk le.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel az egy evőkanál étolajjal és vonjuk be a torta tetejét.

Tegyük hűtőbe pár órára (vagy egy éjszakára).

A hűtőből kivéve a félretett habbal díszítsük. Díszíthetjük továbbá GM Oreo keksszel, csokival is.