Hozzávalók:
Nagyobb piskóta 29*23 cm-es tepsiben (2 lapot sütünk a hozzávalókból):
Kisebb piskóta 31*20 cm-es tepsiben:
Rigó Jancsi krém:
Tejszínes-kókuszos krém:
Fondant:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá felvertem. A sárgájákat a maradék cukorral habosra kevertem. A kettőt óvatosan összekevertem, majd beleforgattam az átszitált, kakaóporral elkevert lisztet. A tepsi aljára sütőpapírt tettem és belesimítottam a tésztát, 170 fokon megsütöttem.
A kisebb piskótát is ugyanígy készítettem, csak kakaópor nélkül.
Miután kihűltek a két kakaósat vízszintesen kettévágtam, így lett 4 lapom. A simát elfeleztem és a két darabot is vízszintesen kettévágtam, ebből is lett 4 lap.
A csokis krémhez a habtejszínt felvertem, amikor már kemény volt hozzákevertem az átszitált kakaóport és az édesítőszert.
A pudingport az édesítővel és a tejjel elkészítettem a zacskón lévő recept alapján és még melegen belekevertem a kókuszt. Miután kihűlt hozzáadtam a tejszínhabot is és jól kikevertem.
A kakaós lapokat a Rigó Jancsi krémmel megtöltöttem, 3 részre osztva, majd bevontam az egészet tejszínhabbal. A sima piskótát a kókuszos krémmel ugyanígy megtöltöttem és azt is bekentem tejszínhabbal.
A fondanthoz a porcukrot átszitáltam és 80 dkg-ot egy tálba tettem. A vízben elkevertem a zselatint és vízgőz fölött felforrósítottam, majd belekevertem a mézet és a margarint. Amikor teljesen elolvadt, a porcukor közepébe öntöttem. Kanállal kevertem bele a porcukrot,amikor már nem tudtam keverni kézzel gyúrtam tovább. A maradék porcukrot addig adagoltam hozzá, amíg már nem ragadt és ételszínezékkel színeztem. Folpackba csavartam és 1 napot szobahőmérsékleten pihentettem.
Másnap átgyúrtam,ha kemény margarinos kézzel gyúrjuk át, majd ízlés szerint bevonjuk és díszítjük a torát.