Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykafasírt fetasajttal recept

Pulykafasírt fetasajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 tejbe áztatott zsemle
    • 500 g pulyka darálthús
    • 150 g fetasajt
    • 2 kávéskanál só
    • 1 teáskanál citrombors
    • 1 evökanál mustár
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor friss petrezselyemzöld
    • 100 g finomliszt
    • 1 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.

    Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.

    Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.

    180 fokra elömelegített sütöbe toljuk, kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá