Pulykafasírt fetasajttal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 tejbe áztatott zsemle
- 500 g pulyka darálthús
- 150 g fetasajt
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál citrombors
- 1 evökanál mustár
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 100 g finomliszt
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.
180 fokra elömelegített sütöbe toljuk, kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.