Pulykafasírt fetasajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tejbe áztatott zsemle
  • 500 g pulyka darálthús
  • 150 g fetasajt
  • 2 kávéskanál só
  • 1 teáskanál citrombors
  • 1 evökanál mustár
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
  • 2 egész tojás
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 100 g finomliszt
  • 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.

Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.

180 fokra elömelegített sütöbe toljuk, kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.

Jó étvágyat!