Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos tortilla pite recept

Húsos tortilla pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
4 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 pitéhez:

    • 4 nagyobb tortilla lap
    • 450 g pulyamellfilé
    • 2 kovászos uborka
    • 1-1 zöld illetve piros chili paprika
    • 10-10 dkg cheddar illetve trappista sajt
    • 2 evőkanál olaj
    • só, bors, csirke fűszerkeverék.

    Öntet:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze liszt
    • 1 csésze tej
    • 1 mokkáskanál mustár
    • csipet bors és só
    • 1 kiskanál sütőpor

    Tálaláshoz:

    • szószok
    • friss saláta
    • paradicsom
    • kevés fodros petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst kisebb kockákra felvágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.

    A chili paprikákat kimagozzuk és apróra felvágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk és azt is felkockázzuk.

    Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt vagy hőálló sütőtálat és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk a sütőformák aljába, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a húskockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.

    Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet.

    A mártást felezve, ráöntjük a pitékre. A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni.

    Kb 20 perc alatt, pirulásig sütjük.

    Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris forrón tálaljuk őket. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá