Húsos tortilla pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
4 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 2 pitéhez:

  • 4 nagyobb tortilla lap
  • 450 g pulyamellfilé
  • 2 kovászos uborka
  • 1-1 zöld illetve piros chili paprika
  • 10-10 dkg cheddar illetve trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors, csirke fűszerkeverék.

Öntet:

  • 2 tojás
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 mokkáskanál mustár
  • csipet bors és só
  • 1 kiskanál sütőpor

Tálaláshoz:

  • szószok
  • friss saláta
  • paradicsom
  • kevés fodros petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst kisebb kockákra felvágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.

A chili paprikákat kimagozzuk és apróra felvágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk és azt is felkockázzuk.

Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt vagy hőálló sütőtálat és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk a sütőformák aljába, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a húskockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.

Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet.

A mártást felezve, ráöntjük a pitékre. A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni.

Kb 20 perc alatt, pirulásig sütjük.

Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris forrón tálaljuk őket. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk.