Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott húsos tortilla recept

Rántott húsos tortilla
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tortilla:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 1 tk oregánó
    • 4 ek olaj
    • 1,2 dl víz

    Rántott hús:

    • 8 szelet csirkemell
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • étolaj

    Majonézes-tejfölös öntet:

    • 200 g majonéz
    • 3-4 fokhagyma gerezd
    • 4-5 ek tejföl
    • ízlés szerint só, bors

    Továbbá:

    • 4 paradicsom
    • 1 fej saláta
    • 1 kígyóuborka
    • 3 lilahagyma

    Elkészítése:

    Tortilla:

    Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

    Nyolcfelé osztjuk a tésztát, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és vékonyra nyújtjuk.

    Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt megsütjük a lapokat. Akkor készültek el, ha sütés közben kissé felpúposodtak és barna foltok jelentek meg a felületén.

    Rántott hús:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk (bepanírozzuk) és bő, forró olajban kisütjük, majd csíkokra felszeleteljük.

    Öntet:

    A megadott mennyiségű majonézt és tejfölt összekeverjük, a fokhagymát belereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tetszés szerint csipet cukorral is ízesíthetjük).

    Megmossuk és felszeleteljük a zöldségeket.

    A tortillalapokat megkenjük majonézes öntettel, ráhelyezzük a felszeletelt zöldségeket, majd a csíkokra szeletelt rántott húst. Két szélét egymásra hajtjuk, jelen esetben fogpiszkálóval összetűzzük, rögzítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá