Rántott húsos tortilla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tortilla:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 1 tk oregánó
  • 4 ek olaj
  • 1,2 dl víz

Rántott hús:

  • 8 szelet csirkemell
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Majonézes-tejfölös öntet:

  • 200 g majonéz
  • 3-4 fokhagyma gerezd
  • 4-5 ek tejföl
  • ízlés szerint só, bors

Továbbá:

  • 4 paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 lilahagyma

Elkészítése:

Tortilla:

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

Nyolcfelé osztjuk a tésztát, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és vékonyra nyújtjuk.

Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt megsütjük a lapokat. Akkor készültek el, ha sütés közben kissé felpúposodtak és barna foltok jelentek meg a felületén.

Rántott hús:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk (bepanírozzuk) és bő, forró olajban kisütjük, majd csíkokra felszeleteljük.

Öntet:

A megadott mennyiségű majonézt és tejfölt összekeverjük, a fokhagymát belereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tetszés szerint csipet cukorral is ízesíthetjük).

Megmossuk és felszeleteljük a zöldségeket.

A tortillalapokat megkenjük majonézes öntettel, ráhelyezzük a felszeletelt zöldségeket, majd a csíkokra szeletelt rántott húst. Két szélét egymásra hajtjuk, jelen esetben fogpiszkálóval összetűzzük, rögzítjük.