Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott, töltött karaj recept

Rántott, töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
    • 6 szelet pulykamell sonka
    • 200g szeletelt gomba (konzerves)
    • 6 szelet sajt
    • 6 csipet só
    • 6 csipet bors
    • 3 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek panírmorzsa
    • 4 dl olaj

    Elkészítése:

    A karaj felületéről levágjuk az inat (vagy megkérjük rá a hentest) és 6 egyenlő vastagságú szeletre vágjuk. A szeleteket lapjával középen a végéig bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, kissé átklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

    A gomba levét leszűrjük.

    A hússzeleteket kihajtjuk, egyik felére ráteszünk 1 szelet pulykamell sonkát, erre jön a kettévágott sajtszelet fele, majd a gombaszeletek 1/6-od része, ezután a sajt másik fele. Picit sózzuk, borsozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét és a széleit 3 helyen fogvájóval rögzítjük.

    A panírozás duplán történjen, a sajt nehogy utat törjön: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa, majd bő olajban közepes lángon szép pirosra megsütjük.

    Kiszedjük a fogvájókat és még forrón szalmakrumplival, savanyúsággal (vagy ízlés szerint bármi mással) tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá