Rántott, töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rántott, töltött karaj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 6 szelet pulykamell sonka
  • 200g szeletelt gomba (konzerves)
  • 6 szelet sajt
  • 6 csipet só
  • 6 csipet bors
  • 3 ek liszt
  • 4 tojás
  • 6-7 ek panírmorzsa
  • 4 dl olaj

Elkészítése:

A karaj felületéről levágjuk az inat (vagy megkérjük rá a hentest) és 6 egyenlő vastagságú szeletre vágjuk. A szeleteket lapjával középen a végéig bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, kissé átklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

A gomba levét leszűrjük.

A hússzeleteket kihajtjuk, egyik felére ráteszünk 1 szelet pulykamell sonkát, erre jön a kettévágott sajtszelet fele, majd a gombaszeletek 1/6-od része, ezután a sajt másik fele. Picit sózzuk, borsozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét és a széleit 3 helyen fogvájóval rögzítjük.

A panírozás duplán történjen, a sajt nehogy utat törjön: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa, majd bő olajban közepes lángon szép pirosra megsütjük.

Kiszedjük a fogvájókat és még forrón szalmakrumplival, savanyúsággal (vagy ízlés szerint bármi mással) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!