Hozzávalók:
Elkészítése:
A karaj felületéről levágjuk az inat (vagy megkérjük rá a hentest) és 6 egyenlő vastagságú szeletre vágjuk. A szeleteket lapjával középen a végéig bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, kissé átklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A gomba levét leszűrjük.
A hússzeleteket kihajtjuk, egyik felére ráteszünk 1 szelet pulykamell sonkát, erre jön a kettévágott sajtszelet fele, majd a gombaszeletek 1/6-od része, ezután a sajt másik fele. Picit sózzuk, borsozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét és a széleit 3 helyen fogvájóval rögzítjük.
A panírozás duplán történjen, a sajt nehogy utat törjön: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa, majd bő olajban közepes lángon szép pirosra megsütjük.
Kiszedjük a fogvájókat és még forrón szalmakrumplival, savanyúsággal (vagy ízlés szerint bármi mással) tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!