Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában recept

Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk mustár
    • 1 tk csípős Piros Arany
    • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tej
    • kukoricaliszt (amennyit felvesz)
    • kb. 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyat alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.

    Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, a fűszereket, a mustárt, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük alaposan össze.

    Ezután fokozatosan keverjünk hozzá annyi kukoricalisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

    Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel.

    A csirkeszárnyakat először forgassuk bele kukoricalisztbe, majd a fűszeres palacsintatésztába.

    Ezután óvatosan tegyük bele az olajba, majd fedjük le egy fedővel. A lángot mérsékeljük, majd szép lassan, a húst többször átfordítva, süssük szép pirosra. Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá