Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 db tojás
  • 2 tk mustár
  • 1 tk csípős Piros Arany
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • kukoricaliszt (amennyit felvesz)
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkeszárnyat alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.

Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, a fűszereket, a mustárt, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük alaposan össze.

Ezután fokozatosan keverjünk hozzá annyi kukoricalisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel.

A csirkeszárnyakat először forgassuk bele kukoricalisztbe, majd a fűszeres palacsintatésztába.

Ezután óvatosan tegyük bele az olajba, majd fedjük le egy fedővel. A lángot mérsékeljük, majd szép lassan, a húst többször átfordítva, süssük szép pirosra. Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.