Zúza pörkölt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirke zúza (vagy valamilyen baromfi)
- 4 ek zsír
- 1 ek piros paprika
- 1 mk fehér bors, vagy fekete bors
- 1 ek majoránna
- 1 mk őrölt kömény
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 db füstölt hús ízesítő kocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Esetleg egy kevés gulyás krém és piros arany
Elkészítése:
A zúzát és a hagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk.
Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a zúzát és a fűszereket a paprika kivételével, majd megdinszteljük.
Ekkor hozzáadjuk a paprikát is, majd felengedjük vízzel, majd beletesszük a kockát is és puhára főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen egy kevés víz alatta.
Tarhonyával, nokedlivel, vagy rizzsel tálaljuk.
Idényben egy zöldpaprikát és egy paradicsomot is rakunk bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.