link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalma mártás sült csirkével recept

Birsalma mártás sült csirkével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg birsalma
    • 6 szem szegfűszeg
    • 2 darab fahéj
    • 2 teáskanál őrölt fahéj
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál kukoricakeményítő
    • csipet só

    A csirkéhez:

    • 4 csirkecomb
    • 1 csirkemell
    • só, bors, sült csirke fűszerkeverék
    • 1 dl étolaj

    Elkészítése:

    A birsalmát megmossuk és cikkekre vágjuk.

    A csirkecombokat és mellet megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és állni hagyjuk.

    A birsalmát feltesszük hideg vízbe főni, ízesítjük szegfűszeggel, darabos és őrölt fahéjjal, sóval és cukorral. Ne főzzük teljesen puhára, maradjon kicsit roppanós.

    Amíg fő a birsalma, addig megsütjük a húst. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a combokat és mellet, lefedjük, rövid ideig pároljuk, majd ropogósra pirítjuk.

    Ha megfőtt a birsalma, akkor behabarjuk. A tejfölt és a tejszínt kikavarjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük, veszünk a főzővízből és ezzel is elkeverjük.

    Gyors mozdulattal ráötjük a birsalmára, elkeverjük és ha újra felforr a mártás, akkor kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek