Birsalma mártás sült csirkével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 6 szem szegfűszeg
- 2 darab fahéj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál cukor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- csipet só
A csirkéhez:
- 4 csirkecomb
- 1 csirkemell
- só, bors, sült csirke fűszerkeverék
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A birsalmát megmossuk és cikkekre vágjuk.
A csirkecombokat és mellet megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és állni hagyjuk.
A birsalmát feltesszük hideg vízbe főni, ízesítjük szegfűszeggel, darabos és őrölt fahéjjal, sóval és cukorral. Ne főzzük teljesen puhára, maradjon kicsit roppanós.
Amíg fő a birsalma, addig megsütjük a húst. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a combokat és mellet, lefedjük, rövid ideig pároljuk, majd ropogósra pirítjuk.
Ha megfőtt a birsalma, akkor behabarjuk. A tejfölt és a tejszínt kikavarjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük, veszünk a főzővízből és ezzel is elkeverjük.
Gyors mozdulattal ráötjük a birsalmára, elkeverjük és ha újra felforr a mártás, akkor kész is.