Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizságyon sült csirkecomb recept

Rizságyon sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szál sárgarépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 bögre nyers rizs
    • kb 800 g csirkecomb
    • 2 nagy evőkanál tejföl
    • ½ kk kari fűszer
    • ½ kk őrölt bors
    • 3 bögre tyúkhúsleves alaplé vagy víz
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tejfölben jól elkeverjük a kari-t, borsot és sót, majd ebbe a masszába forgatjuk a combokat és hagyjuk a hűtőben pácolodni legalább fél órát.

    Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és puhulásig dinszteljuk.

    A hagymás-sárgarépát egy jénai tál vagy tepsi aljára simítjuk. Erre öntjük majd a nyers rizst és nyakon öntjük az egészet az alaplével. Ízlés szerint még sózhatjuk és fűszerezhetjük.

    Végül a rizsre helyezzük a combokat is a tejfölös páccal együtt.

    Lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 60 percig. Az utolsó 15 perce levesszük a fedőt/fóliát.

    Tipp:

    Én ma friss sárgarépa helyett már lereszelt, fagyasztott sárgarépát használtam (sárgarépa, zeller és petrezselyem lereszelt keveréke)./box]

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá