Rizságyon sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 bögre nyers rizs
  • kb 800 g csirkecomb
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • ½ kk kari fűszer
  • ½ kk őrölt bors
  • 3 bögre tyúkhúsleves alaplé vagy víz
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tejfölben jól elkeverjük a kari-t, borsot és sót, majd ebbe a masszába forgatjuk a combokat és hagyjuk a hűtőben pácolodni legalább fél órát.

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és puhulásig dinszteljuk.

A hagymás-sárgarépát egy jénai tál vagy tepsi aljára simítjuk. Erre öntjük majd a nyers rizst és nyakon öntjük az egészet az alaplével. Ízlés szerint még sózhatjuk és fűszerezhetjük.

Végül a rizsre helyezzük a combokat is a tejfölös páccal együtt.

Lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 60 percig. Az utolsó 15 perce levesszük a fedőt/fóliát.

Tipp:

Én ma friss sárgarépa helyett már lereszelt, fagyasztott sárgarépát használtam (sárgarépa, zeller és petrezselyem lereszelt keveréke)./box]