Sült csirkecomb szilvamártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkecomb
- 10 db érett, kék szilva
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 dl száraz vörösbor
- só, bors
- 4 szál friss kakukkfű
- 20 g vaj
- 1/2 citrom leve
- fahéj ízlés szerint
- 1 mokkáskanál kuszkuszfűszerkeverék
- ízlés szerint cukkíni
- 1 bögre búzadara
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkecombot sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük a bőre alatt, majd kevés vajon pirosra sütjük. Kevés vízzel és citromlével felengedve megpároljuk és tálalásig félretesszük.
A lilahagymát apróra vágjuk. A sárgarépából egy keveset apróra reszelünk, a többit felkockázzuk a cukkinivel együtt, majd kevés citromlével meglocsoljuk.
A szilvát kimagozzuk és felvágjuk.
Kevés vajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és kis ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a szilvát és addig főzzük, amíg a sárgarépa teljesen megfő. Közben adjuk hozzá a vörösbort, sózzuk és fűszerezzük fahéjjal. Ha szükséges vizet adunk hozzá. Ha kész átpasszírozzuk.
Kevés vajon megpároljuk a kockázott sárgarépát. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukkinit és a búzadarát, felöntjük vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd folyamatos keverés mellett készre főzzük.
Melegen tálaljuk.