Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecomb szilvamártással recept

Sült csirkecomb szilvamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkecomb
    • 10 db érett, kék szilva
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 1 kisebb szál sárgarépa
    • 1 dl száraz vörösbor
    • só, bors
    • 4 szál friss kakukkfű
    • 20 g vaj
    • 1/2 citrom leve
    • fahéj ízlés szerint
    • 1 mokkáskanál kuszkuszfűszerkeverék
    • ízlés szerint cukkíni
    • 1 bögre búzadara
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkecombot sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük a bőre alatt, majd kevés vajon pirosra sütjük. Kevés vízzel és citromlével felengedve megpároljuk és tálalásig félretesszük.

    A lilahagymát apróra vágjuk. A sárgarépából egy keveset apróra reszelünk, a többit felkockázzuk a cukkinivel együtt, majd kevés citromlével meglocsoljuk.

    A szilvát kimagozzuk és felvágjuk.

    Kevés vajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és kis ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a szilvát és addig főzzük, amíg a sárgarépa teljesen megfő. Közben adjuk hozzá a vörösbort, sózzuk és fűszerezzük fahéjjal. Ha szükséges vizet adunk hozzá. Ha kész átpasszírozzuk.

    Kevés vajon megpároljuk a kockázott sárgarépát. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukkinit és a búzadarát, felöntjük vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd folyamatos keverés mellett készre főzzük.

    Melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá