Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bacon alatt sült csirkecomb recept

Bacon alatt sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb (alsó)
    • 1 nagyobb csomag bacon
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • fokhagymapor (ízlés szerint)
    • 4-5 ek olaj

    Elkészítése:

    A combokat sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg az ételízesítővel és a fokhagymaporral, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

    Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból.

    Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel (én mindegyiket két szelet baconbe csomagoltam be).

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a sütéshez használt olajat, majd helyezzük egymás mellé a becsomagolt combokat.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 45 perc alatt süssük szép pirosra.

    Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

    Tipp:

    Tálaláskor tegyünk pár kanál köretet a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült combokat, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá