Sült csirkecomb szilvamártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkecomb
  • 10 db érett, kék szilva
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 dl száraz vörösbor
  • só, bors
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 20 g vaj
  • 1/2 citrom leve
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál kuszkuszfűszerkeverék
  • ízlés szerint cukkíni
  • 1 bögre búzadara
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkecombot sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük a bőre alatt, majd kevés vajon pirosra sütjük. Kevés vízzel és citromlével felengedve megpároljuk és tálalásig félretesszük.

A lilahagymát apróra vágjuk. A sárgarépából egy keveset apróra reszelünk, a többit felkockázzuk a cukkinivel együtt, majd kevés citromlével meglocsoljuk.

A szilvát kimagozzuk és felvágjuk.

Kevés vajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és kis ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a szilvát és addig főzzük, amíg a sárgarépa teljesen megfő. Közben adjuk hozzá a vörösbort, sózzuk és fűszerezzük fahéjjal. Ha szükséges vizet adunk hozzá. Ha kész átpasszírozzuk.

Kevés vajon megpároljuk a kockázott sárgarépát. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukkinit és a búzadarát, felöntjük vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd folyamatos keverés mellett készre főzzük.

Melegen tálaljuk.