Birsalma mártás sült csirkével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 6 szem szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • csipet só

A csirkéhez:

  • 4 csirkecomb
  • 1 csirkemell
  • só, bors, sült csirke fűszerkeverék
  • 1 dl étolaj

Elkészítése:

A birsalmát megmossuk és cikkekre vágjuk.

A csirkecombokat és mellet megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és állni hagyjuk.

A birsalmát feltesszük hideg vízbe főni, ízesítjük szegfűszeggel, darabos és őrölt fahéjjal, sóval és cukorral. Ne főzzük teljesen puhára, maradjon kicsit roppanós.

Amíg fő a birsalma, addig megsütjük a húst. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a combokat és mellet, lefedjük, rövid ideig pároljuk, majd ropogósra pirítjuk.

Ha megfőtt a birsalma, akkor behabarjuk. A tejfölt és a tejszínt kikavarjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük, veszünk a főzővízből és ezzel is elkeverjük.

Gyors mozdulattal ráötjük a birsalmára, elkeverjük és ha újra felforr a mártás, akkor kész is.