Hozzávalók:
A csirkéhez:
Elkészítése:
A birsalmát megmossuk és cikkekre vágjuk.
A csirkecombokat és mellet megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és állni hagyjuk.
A birsalmát feltesszük hideg vízbe főni, ízesítjük szegfűszeggel, darabos és őrölt fahéjjal, sóval és cukorral. Ne főzzük teljesen puhára, maradjon kicsit roppanós.
Amíg fő a birsalma, addig megsütjük a húst. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a combokat és mellet, lefedjük, rövid ideig pároljuk, majd ropogósra pirítjuk.
Ha megfőtt a birsalma, akkor behabarjuk. A tejfölt és a tejszínt kikavarjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük, veszünk a főzővízből és ezzel is elkeverjük.
Gyors mozdulattal ráötjük a birsalmára, elkeverjük és ha újra felforr a mártás, akkor kész is.