Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bársonyvirággal fűszerezett pulykagombóc recept

Bársonyvirággal fűszerezett pulykagombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 20 dkg pulykacomb
    • 4 dkg lágy vaj
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 5 db kinyílt bársonyvirág
    • 10 szál friss korianderlevél
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gerezd fokhagyma

    Tabulé:

    • 20 dkg kuszkusz
    • 1,5 dl forró víz
    • 1 érett, kemény húsú paradicsom
    • 1 sült, hámozott kárpia paprika
    • 1 bébi cukkíni
    • 8 szál petrezselyemzöld
    • 8-10 mentalevél
    • 1 citrom leve
    • 0,5-1 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    Ledaráljuk a húst, amit összekeverünk a zúzott fokhagymával, vágott zöldfűszerlevelekkel, tojással, 2 dkg vajjal, borral és a virágszirmokkal.

    Sütőpapírral bélelt nagyobb sütőtepsire kis gombócokat formázunk a húsmasszából. Minden gombócra teszünk egy késhegynyi vajat.

    Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a húsgombócokat. Félidőben megfordítjuk

    Felfőzzük a sós vizet, amivel leöntjük a kimért kuszkusz. Lefedjük és állni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul.

    Összekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, amit a kihűlt tésztához adunk, majd apró kockákra vágjuk a zöldségeket és összekeverjük a tabuléval. Ízesítjük olívaolajjal és citromlével. Ha szükséges, akkor sóval is.

    Tányérra tesszük és a húsgombócokkal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá