Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
Tabulé:
Elkészítése:
Ledaráljuk a húst, amit összekeverünk a zúzott fokhagymával, vágott zöldfűszerlevelekkel, tojással, 2 dkg vajjal, borral és a virágszirmokkal.
Sütőpapírral bélelt nagyobb sütőtepsire kis gombócokat formázunk a húsmasszából. Minden gombócra teszünk egy késhegynyi vajat.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a húsgombócokat. Félidőben megfordítjuk
Felfőzzük a sós vizet, amivel leöntjük a kimért kuszkusz. Lefedjük és állni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul.
Összekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, amit a kihűlt tésztához adunk, majd apró kockákra vágjuk a zöldségeket és összekeverjük a tabuléval. Ízesítjük olívaolajjal és citromlével. Ha szükséges, akkor sóval is.
Tányérra tesszük és a húsgombócokkal kínáljuk.