Bársonyvirággal fűszerezett pulykagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 20 dkg pulykacomb
  • 4 dkg lágy vaj
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 5 db kinyílt bársonyvirág
  • 10 szál friss korianderlevél
  • 1 egész tojás
  • 1 gerezd fokhagyma

Tabulé:

  • 20 dkg kuszkusz
  • 1,5 dl forró víz
  • 1 érett, kemény húsú paradicsom
  • 1 sült, hámozott kárpia paprika
  • 1 bébi cukkíni
  • 8 szál petrezselyemzöld
  • 8-10 mentalevél
  • 1 citrom leve
  • 0,5-1 dl olívaolaj

Elkészítése:

Ledaráljuk a húst, amit összekeverünk a zúzott fokhagymával, vágott zöldfűszerlevelekkel, tojással, 2 dkg vajjal, borral és a virágszirmokkal.

Sütőpapírral bélelt nagyobb sütőtepsire kis gombócokat formázunk a húsmasszából. Minden gombócra teszünk egy késhegynyi vajat.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a húsgombócokat. Félidőben megfordítjuk

Felfőzzük a sós vizet, amivel leöntjük a kimért kuszkusz. Lefedjük és állni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul.

Összekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, amit a kihűlt tésztához adunk, majd apró kockákra vágjuk a zöldségeket és összekeverjük a tabuléval. Ízesítjük olívaolajjal és citromlével. Ha szükséges, akkor sóval is.

Tányérra tesszük és a húsgombócokkal kínáljuk.