Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös pulykagombóc recept

Tejfölös pulykagombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombócokhoz:

    • 50 dkg darált pulykacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Továbbá:

    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2-3 ek olaj
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 púpos ek darált paprika
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 ek liszt
    • 3 dl tejföl

    Elkészítése:

    A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk.

    A felforrósított olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőségesen vízzel és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul és a levét is elfőtte.

    Megszórjuk liszttel, majd a tejföllel felöntve addig főzzük, míg besűrűsödik.

    Melegen, tészta körettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá