Tejfölös pulykagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös pulykagombóc

Hozzávalók:
Gombócokhoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Továbbá:

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 púpos ek darált paprika
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tejföl

Elkészítése:

A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk.

A felforrósított olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőségesen vízzel és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul és a levét is elfőtte.

Megszórjuk liszttel, majd a tejföllel felöntve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Melegen, tészta körettel kínáljuk.