Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás kakashússal recept

Babgulyás kakashússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fiatal kakas (2,5-3 kg)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 20 dkg szalonna
    • 4 evőkanál lecsókrém
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 4 közepes burgonya
    • 25 dkg tarkabab (előző este beáztatva)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 2-3 babérlevél
    • őrölt kömény (opcionális)

    Elkészítése:

    A kakast feldaraboljuk.

    A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg a szalonna üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.

    Húzzuk félre az edényt, szórjuk rá fűszerpaprikát, majd keverjük el a lecsókrémet is benne. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan és keverjük össze. Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot és a fokhagymát, babérlevelet.

    Öntsünk alá egy kis vizet (kb 3 dl) és kedjük el főzni. Időnként keverjük át. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab a saját levében egy kis ideig párolódjon.

    Hideg vízzel felengedjük (kb 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget.

    Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal együtt lassú tűzön készre főzzük.

    Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá