Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás recept

Babgulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 1 paradicsom
    • 1 kisebb fehér paprika
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 közepes burgonya
    • 20 dkg bab
    • víz
    • olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10-12 dkg liszt
    • őrölt pirospaprika
    • vegeta

    Elkészítése:

    A felmelegített olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk.

    Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk.

    Mikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát.

    Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk. A tésztát ezután belecsipkedjük a levesre és készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá