Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás vadász módra recept

Babgulyás vadász módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szarvas gulyáshús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 20 dkg szalonna
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 4 db közepes burgonya
    • 20 dkg tarkabab
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál vad fűszerkeverék
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bor

    Tálaláshoz

    • ízlés szerint csipetke

    Elkészítése:

    Készítsük elő konyhakészre a szarvashúst.

    Daraboljuk fel, és tegyük egy nagyobb tálba. Áztassuk be hideg vízbe 2-3 órára.

    Cseréljük le rajta többször a vizet, így kiázik belőle a vér, a szőr, és egyéb nemkívánatos anyagok.

    Áztatás után öblítsük át a húst többször, amíg tiszta lesz a hús körül a víz, végül csepegtessük le.

    A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg a szalonna üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.

    Húzzuk félre az edényt, szórjuk rá fűszerpaprikát.

    Keverjük el a paprikát a zsírban. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan a és keverjük össze.

    Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot, és a fokhagymát. Öntsük alá egy kis vizet (kb. 1dl). Időnként keverjük át

    A hús saját levet fog kiengedni. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab saját levében kicsit párolódjon.

    Hideg vízzel felengedjük (kb. 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget, sárgarépát.

    Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön készre főzzük.

    Kóstoljuk meg, és ha kell, akkor még ízesítsük.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá