Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás recept

Babgulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1-2 szál sárgarépa
    • 1-2 zöldséggyökér
    • fél bögre száraz fehér bab (beáztatott)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma, ételízesítő
    • só, bors, pirospaprika
    • 1-2 ek sűrített paradicsom
    • liszt
    • olaj/zsír
    • zöldségzöldje
    • 1 kisebb csülök

    Elkészítése:

    A csülköt jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 1 óra alatt puhult meg.

    Egy fazékban (2 liter levest készítettem) olajat vagy zsírt hevítünk, a felaprított hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzáaprítjuk, megszórjuk 1 ek liszttel, kicsit lepirítjuk, majd rászórunk 1 ek fűszerpaprikát és felöntjük vízzel.

    Hozzáadunk 2 ek sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük a levet, beletesszük a babot és addig főzzük, amíg kezd puhulni.

    Ekkor hozzáadjuk a megfőtt és lecsontozott csülköt és a felaprított zöldségeket is. Miután minden megpuhult, a zöldségzöldjét is felaprítjuk és a levesünkhöz adjuk.

    Friss kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá