Babgulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1-2 zöldséggyökér
  • fél bögre száraz fehér bab (beáztatott)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma, ételízesítő
  • só, bors, pirospaprika
  • 1-2 ek sűrített paradicsom
  • liszt
  • olaj/zsír
  • zöldségzöldje
  • 1 kisebb csülök

Elkészítése:

A csülköt jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 1 óra alatt puhult meg.

Egy fazékban (2 liter levest készítettem) olajat vagy zsírt hevítünk, a felaprított hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzáaprítjuk, megszórjuk 1 ek liszttel, kicsit lepirítjuk, majd rászórunk 1 ek fűszerpaprikát és felöntjük vízzel.

Hozzáadunk 2 ek sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük a levet, beletesszük a babot és addig főzzük, amíg kezd puhulni.

Ekkor hozzáadjuk a megfőtt és lecsontozott csülköt és a felaprított zöldségeket is. Miután minden megpuhult, a zöldségzöldjét is felaprítjuk és a levesünkhöz adjuk.

Friss kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.