Babgulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Babgulyás

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 20 dkg bab
  • víz
  • olaj
  • 1 tojás
  • 10-12 dkg liszt
  • őrölt pirospaprika
  • vegeta

Elkészítése:

A felmelegített olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk.

Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk.

Mikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát.

Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk. A tésztát ezután belecsipkedjük a levesre és készre főzzük.