Babgulyás kakashússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fiatal kakas (2,5-3 kg)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 20 dkg szalonna
  • 4 evőkanál lecsókrém
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 4 közepes burgonya
  • 25 dkg tarkabab (előző este beáztatva)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt kömény (opcionális)

Elkészítése:

A kakast feldaraboljuk.

A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg a szalonna üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.

Húzzuk félre az edényt, szórjuk rá fűszerpaprikát, majd keverjük el a lecsókrémet is benne. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan és keverjük össze. Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot és a fokhagymát, babérlevelet.

Öntsünk alá egy kis vizet (kb 3 dl) és kedjük el főzni. Időnként keverjük át. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab a saját levében egy kis ideig párolódjon.

Hideg vízzel felengedjük (kb 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget.

Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal együtt lassú tűzön készre főzzük.

Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük.