Hozzávalók:
Elkészítése:
A kakast feldaraboljuk.
A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg a szalonna üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.
Húzzuk félre az edényt, szórjuk rá fűszerpaprikát, majd keverjük el a lecsókrémet is benne. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan és keverjük össze. Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot és a fokhagymát, babérlevelet.
Öntsünk alá egy kis vizet (kb 3 dl) és kedjük el főzni. Időnként keverjük át. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab a saját levében egy kis ideig párolódjon.
Hideg vízzel felengedjük (kb 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget.
Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal együtt lassú tűzön készre főzzük.
Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük.