Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pizza recept

Töltött pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 dl tej
    • 45 dkg finom vagy pizzaliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 evőkanál olaj
    • kb 2 dl víz
    • 1 púpos mokkáskanál só

    Töltelék:

    • 375 gramm tejföl
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 30 dkg sonka
    • 20-20 dkg kukorica és reszelt sajt
    • 1 evőkanál olaj

    Lekenéshez:

    Elkészítése:

    1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sót, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összedolgozni, közben hozzáadagoljuk az olajat.

    Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, 5-6 percen át dagasztjuk.

    Cipót formázunk belőle lekenjük olajjal és letakarva 40 percig kelesztjük.

    Lisztezett deszkán 10 egyenlő részre osztva ismét kelesztjük 10-15 percig. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

    Egyenként 18 cm átmérőjű kört nyújtunk a tésztából, amelyeknek megkenjük az egyik felét fokhagymával kevert tejföllel és rakunk rá darabolt sonkát, kukoricát, reszelt sajtot és picit meglocsoljuk olajjal.

    Félbehajtjuk, szorosan lezárjuk a szélét és sütőpapiros tepsibe rakjuk.

    Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk pár helyen és berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá