Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti töltött koszorú recept

Húsvéti töltött koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk só
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg vaj

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g majonézes vagy tejszínes torma
    • 80 g tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 20 dkg füstölt, főtt tarja vagy sonka

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magvak ízlés szerint (egész mák, szezám….)

    Elkészítése:

    Először a tésztát készítjük el. A tejet és a vajat összelangyosítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A lisztet és a sót egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az egész tojást és egynek a sárgáját, majd az élesztős tejet is hozzáadva lágy tésztát gyúrunk belőle, majd kb 10 percig dagasztjuk.

    A szép, sima felületű tésztát letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A tartát vagy a sonkát, hagymát és a tojást apróra vágjuk, majd összekeverjük a lereszelt sajtttal, sóval, borssal, tormával és a tejföllel.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 60*40 cm-es téglalappá. A tölteléket a hosszabbik oldala mantén rákenjük, de csak kb 20 cm-es sávban és feltekerjük. A maradék tésztát kb 8 részr osztjuk és bevágjuk. A részeket 3-3 csíkra vágjuk és a szokásos módon megfonjuk. A tekercsre ráigazítjuk a fonatokat úgy, hogy azok alulra kerüljenek, majd koszrút formázunk belőle.

    Felvert tojással lekenjük és magvakkal tetszés szerint megszórhatjuk.

    Kb 30 perc akalesztés után 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá