Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött papucs recept

Töltött papucs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g olvasztott vaj
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 30 g friss élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 1 dl langyos víz

    Töltelék:

    • sajtkrém, tejföl vagy pizza szósz
    • felvágott, szalámi vagy sonka
    • kukorica, szelt hagyma
    • savanyú uborka, erős paprika
    • reszelt sajt
    • szeletelt paradicsom

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet, vizet és a tojást egy edénybe mérjük és kézi haverővel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a vajat, majd ezekkel is jól összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a lisztet hozzáadva alaposan összegyúrjuk. A tésztát hólyagosra dagasztjuk.

    A tésztát latakarjuk és duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk és gömbölyítjük. Letakarva kelesztjük kb 10 percig.

    Egy tésztát kb 10 cm hosszúra, ovális alakúra nyújtjuk. Derelyevágóval az egyik szélén kb 1 cm szélesen, a tészta széle mentén bevágjuk a tésztát, figyelve, hogy a tetején ne vágjuk át! A másik szélén is megismételjük a vágást. A bevágott tésztarészeket 2-2 szálra vágjuk. Az egyik oldalon összetekerjük, a végét összecsípjük, majd a másik oldalára ráhajtjuk és a tészta szélén végigfuttatjuk, majd a végét hozzácsípjük a tészta aljához. A másik szállal is így járunk el.

    Az így kialakított papucsokat sütőpapíros tepsire tesszük. Megkenjük sajtkrémmel, tejföllel vagy pizza szósszal és tetszőleges feltéttel megrakjuk. A szlélt felvert tojással lekenjük.

    200 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá