Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött sajtos perec recept

Sajttal töltött sajtos perec
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 élesztő
    • 1 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 1 kis dobozos tejföl (140 g)
    • 1 tömlős sajt (natúr)
    • 1 csapott evőkanál só
    • csipet cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vékonyra szeletelt sajt

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt a cukorral együtt beletesszük és felfuttatjuk.

    A lisztet, sót és a többi hozzávalót a tálba tesszük a felfutott élesztővel és tésztává gyúrjuk.

    Langyos helyen kelesztjük 40 percig letakarva.

    Ezután darabokra vágjuk és kilapítjuk egyenként.

    A belsejébe rakjuk a sajtszeleteket és összecsipkedjük, majd ezután perec alakúra formázzuk.

    Tepsibe tesszük és 15 percig kelesztjük, majd tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.

    180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá