Sajttal töltött sajtos perec

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 élesztő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis dobozos tejföl (140 g)
  • 1 tömlős sajt (natúr)
  • 1 csapott evőkanál só
  • csipet cukor
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vékonyra szeletelt sajt

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt a cukorral együtt beletesszük és felfuttatjuk.

A lisztet, sót és a többi hozzávalót a tálba tesszük a felfutott élesztővel és tésztává gyúrjuk.

Langyos helyen kelesztjük 40 percig letakarva.

Ezután darabokra vágjuk és kilapítjuk egyenként.

A belsejébe rakjuk a sajtszeleteket és összecsipkedjük, majd ezután perec alakúra formázzuk.

Tepsibe tesszük és 15 percig kelesztjük, majd tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.

180 fokos sütőben 20 percig sütjük.