Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalalkális-sajtos perec recept

Szalalkális-sajtos perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 15 dkg reszelt sajt
    • kb fél ek só (ízlés szerint lehet több is)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag szalalkáli
    • 140 g tejföl

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • reszelt sajt
    • ízlés szerint magvak: szezám, egész mák, len…stb

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sót, szalalkálit és a vajjal vagy margarinnal alaposan elmorzsoljuk.

    Hozzáadjuk a sajtot, tojássárgáját és a tejfölt, majd az egészet tésztává gyúrjuk.

    A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket tepsibe sorakoztatjuk és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal vagy magvakkal.

    200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Perec helyett készíthetünk belőle sajtos rudat is, csak akkor nyújtsuk vékonyabbra, mert sütés közben eldőlhet.

    Dobozba téve, másnapra finom omlós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá