Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalalkális sajtosrúd recept

Szalalkális sajtosrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dkg szalalkáli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 2,5 dkg só
    • 20 dkg sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az összes többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.

    1/2 cm vastagra kinyújtjuk, majd rudakat vágunk belőle vagy perec szaggatóval kiszaggatjuk.

    A tetejüket megkenjük tojássárgájával (vagy egy enyhén felvert egész tojással), majd megszórjuk reszelt sajttal.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a formákat egymástól picit távolabb, mert sütés közben nőni fognak.

    180 fokon aranybarnára sütjük őket.

    Tipp:

    Sütés közben a szalalkáli miatt fojtós lehet a levegő, így javasolt nyitott ablak mellett sütni.
    Cserébe viszont pihe-puha sajtos finomságokat kapunk, amik napok múlva is puhák maradnak. (Már ha kitartanak addig.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá