Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes sajtosrúd recept

Gluténmentes sajtosrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg rizsliszt
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg reszelt (trappista) sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1 kk só
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • ízlés szerint reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk).

    Ezután csomagoljuk be folpackba, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra. Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé törékeny.

    Tipp:

    Hűvös, száraz helyen, konyharuhával letakarva hosszabb ideig eltartható (persze csakis, ha marad belőle, mert nagyon eteti magát).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá